Opvoeding en Verzorging

Opvoeding

De Drentenpup leert het meest tussen de leeftijd van 8 en 12 weken.  (Dit geldt overigens voor alle honden). Alles wat u hem dan leert vergeet hij niet meer, mits u het getrainde blijft gebruiken.

De Drent is een heel intelligente hond waardoor hem erg veel is aan te leren. Hou daarbij wel rekening met zijn zachte aard. Par Force training is dan ook uit den boze! Een Drent is lastiger dan gemiddeld op te voeden. Daarnaast is een Drent, later dan andere honden, volwassen.  Het duurt 2 jaar voor de Drent pas echt volwassen is. Wees consequent, maar verhef de stem niet.

Omdat de Drent genetisch is aangelegd voor de jacht zal een training in die richting de hond goed passen. Hou daarbij wel rekening met het vermogen van de Drent om zelf na te denken en keuzes te maken. Daarbij is de zintuiglijke input bij een Drent gemiddeld groter dan bij veel andere rassen.

Geduld en een dosis humor komen vanwege zijn eigenwijze intelligente karakter zeker van pas bij de opvoeding van uw Drent. Past u dit toe, dan heeft u een maatje voor het leven en een heel betrouwbare jachtmakker.

Verzorging

Een Drentsche Patrijshond heeft niet heel veel verzorging nodig. Duikt uw hond een slootje in en komt er vies uit? Geen nood, een Drent is zelfreinigend en zijn vacht zal na een uurtje weer perfect schoon zijn. Wassen is dus niet nodig. Gebruik, wanneer u uw Drent toch wast, geen shampoo. Dit komt de vacht niet ten goede!

Borstel de vacht maximaal 1x per week. Trimmen is over het algemeen niet nodig.

Omdat de haren tussen de tenen vrij lang kunnen worden is het belangrijk deze met regelmaat bij te knippen. De beharing op de oren is lang, maar mag niet langer zijn dan de lengte van de oren. Pluk het haar op de oren met enige regelmaat en snij te lange haren tot acceptabele lengte. Let er altijd op dat een Drent er niet ‘geknipt’ uit mag zien.

De nagels van een Drent groeien vrij snel. Meestal sneller dan zij kunnen slijten op een harde ondergrond. Regelmatig knippen is dan ook een must. Wanneer u daar te lang mee wacht wordt het lastiger om te zien waar het leven in de nagel begint. Start er dus op tijd mee.

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.