Verschil tussen Dogs Global en ZooEasy

De verschillen tussen beide registers ZooEasy en Dogs Global

  1. Met Dogs Global kan de Breed Administrator een Populatie Analyse maken. Hiermee kunnen we voorspellen welke kant het opgaat met ons ras. ZooEasy kan dit helaas niet op dit moment.
  2. Bij het zoeken van de juiste reu bij een bepaalde teef kan met Dogs Global heel eenvoudig worden bepaald welke reuen hiervoor het meest in aanmerking komen uitgaande van het Mean Kinship in combinatie met inteelt coëfficiënt. Mean Kinship houdt in dat er gekeken wordt hoe sterk een Drent verwant is ten opzichte van de allereerste Drenten, de founders. Hoe lager de Mean Kinship, hoe meer diversiteit in de voorouderlijnen.
  3. In het Dogs global register werken we met het inteeltpercentage berekend over alle generaties. In het ZooEasy register kan dit maar tot maximaal 11 generaties. Werken met Dogs Global is dus veel nauwkeuriger!
  4. Binnen het Dogs Global register wordt de verwantschap berekend ten opzichte van de gehele populatie.  Hierdoor zal bijvoorbeeld een jonge reu, nu nog groen of geel, na het krijgen van meerdere nakomelingen kunnen veranderen naar oranje of rood.  (kleurcode’s geven de mate van verwantschap aan)
  5. Voor beide registers geldt dat alleen fokkers / reu eigenaren met een betaald lees account de honden en de achterliggende informatie van de hond kunnen inzien.

Voor Dogs Global betekent dit dat u de Breed Plan versie moet aanschaffen.

Dogs Global maakt hierop een uitzondering in de gratis versie “Free Plan”. In deze gratis versie is alleen de stamboom, maximaal 3 generaties, te zien. Dus geen inteelt%, geen verwantschaps%, geen gezondheids gegevens, geen keurresultaten en geen mogelijkheid om een combinatie te testen.

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.